Articles

Cos d’ Estournel En primeur Booklet 2020

Ανακαλύψτε μέσα από τη ψηφιακή έκδοση του Booklet En Primeur όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη συγκομιδή του 2020.

Πότε κάνουμε μετάγγιση

Μετάγγιση είναι η τοποθέτηση του κρασιού για κάποιο χρόνο σε καράφα.

Μυστικός Δείπνος

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Cornell οι μερίδες φαγητού που εμφανίζονται σε πίνακες του Μυστικού Δείπνου έχουν μεγαλώσει κατ’ αναλογία μέσα στην πάροδο  των αιώνων.

Scotch Whisky

Ένα από τα γνωστότερα ποτά του κόσμου, το ουίσκι, δεν είναι παρά ένα απόσταγμα δημητριακών παλαιωμένο σε βαρέλι.

Zinfandel

Το μυστήριο του να είσαι χαρισματικός.

AYALA CHAMPAGNE

Ο Edmond de Ayala ίδρυσε τον Οίκο το 1860. Η οικογένεια του πάντα φιλοδοξούσε να προχωράει ένα βήμα παραπέρα.

Σωσάννα Κατσικώστα

Η ισχύς εν τη ενώσει, προτρέπει το αρχαίο ρητό με την αέναη αξία και οινοποιοί, επαγγελματίες της εστίασης και του τουρισμού, επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα της Αιγιάλειας και των Καλαβρύτων ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα κοινό σκοπό.

Michelle Cherutti-Kowal MW

Θεωρώ ότι η διδασκαλία είναι σημαντικό κομμάτι της οινικής βιομηχανίας. Όσο περισσότερα μαθαίνεις για το κρασί τόσο περισσότερο εκτιμάς τη σκληρή δουλειά των καλλιεργητών και των παραγωγών.

Θάνος Γεωργιλάς

“Οινο-ποίηση… στους άγριους ανέμους του Αιγαίου” Θάνος Γεωργιλάς, Επικεφαλής οινολόγος Οινοποιίας T-Oinos (Τηνιακοί Αμπελώνες).

Ποικιλίες ελληνικών σταφυλιών

Στις μέρες υπάρχει πραγματικά ένας αδιευκρίνιστος αριθμός από ποικιλίες αμπέλου.

Δρυς, τέχνη ή εφιάλτης;

Πριν δύο περίπου χρόνια, βρισκόμενος σε μια από τις μεγαλύτερες ετήσιες γευσιγνωσίες του Λονδίνου, είχα μια συζήτηση με δύο Γάλλους οινοπαραγωγούς συζητώντας για τα κρασιά τους. Όταν η κουβέντα έφτασε στην ωρίμανση των κρασιών αυτών και ρώτησα για το ποσοστό του κρασιού, που ωρίμασε σε δρύινα βαρέλια, θυμάμαι την ακόλουθη φράση: ‘‘Oak is a nightmare!’’

Tequila

Η ιστορία της τεκίλα ξεκινάει το 16ο αιώνα όταν άρχισε να παράγεται από τους Ισπανούς κατακτητές που ξέμεναν από τα δικά τους αποστάγματα.

Γαλαζοαίματος καφές

Ο καφές Blue Mountain καλλιεργείται στα Γαλάζια Όρη της Τζαμάικας και βρίσκεται στη λίστα με τους ακριβότερους καφέδες στον κόσμο.

Slainte με ένα ποτήρι malt whisky

Αν ρωτήσεις γιατί είναι διάσημη η Σκωτία το πιθανότερο είναι να ακούσεις πολλές απαντήσεις. Οι σινεφίλ θα σου πουν για την ταινία Braveheart, οι λάτρεις των μυστηρίων για το τέρας του Λοχ Νες, ενώ οι φυσιολάτρες για την άγρια ομορφιά του τοπίου.

Οινικά Ανάλεκτα

Το κρασί ως αναπόσπαστο στοιχείο του ευ ζην, έχει συνδεθεί με την ζωή των ανθρώπων. Όταν αυτοί είναι διάσημοι, τότε οι απλές στιγμές γίνονται ιστορία, γίνονται παράδοση.

Για να είναι η επιλογή πιο εύκολη

Πολλές φορές οι καταναλωτές κρασιού δυσκολεύονται στην επιλογή του, μπροστά στην πληθώρα των ετικετών, μη γνωρίζοντας συνήθως τα γευστικά χαρακτηριστικά του καθενός από αυτά. 

Νικόλας Γιαννόπουλος

O μοναδικός Έλληνας με τον τίτλο του καλύτερου Sommelier στην Ελλάδα για 3 συνεχόμενα έτη, Νικόλας Γιαννόπουλος μας αποκαλύπτει τα cons and pros της πανδημίας, όσον αφορά στον χώρο του Οίνου.

Vin Méthode Nature

Επίσημη αναγνώριση για το φυσικό κρασί με το όνομα «Vin Méthode Nature» στη Γαλλία.

TAITTINGER CHAMPAGNE

Η Champagne Taittinger είναι ένας ανεξάρτητος και οικογενειακός οίκος σαμπάνιας από το 1734. Έχοντας μάλιστα στην κατοχή της, το δεύτερο μεγαλύτερο ιδιόκτητο αμπελώνα στην Καμπανία (288ha),

Vodka

Η βότκα είναι το πιο διαδεδομένο απόσταγμα στον κόσμο. Θεωρείται ότι ξεκίνησε από την Πολωνία, αφού αναφέρεται η παραγωγή της σε κείμενα ήδη από το 1405.

Michel Rousso

“Bar and Wine” σημαίνει επιτυχία και ξεχωρίζει εν καιρώ πανδημίας, κοιτώντας μπροστά!“

LA TOUR MELAS

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας λάτρης της γεύσης ο Κύρος Μελάς με μια παρέα φίλων δοκίμαζε το κορυφαίο Château La Fleur-Pétrus από το Pomerol στη Ζυρίχη της Ελβετίας την στιγμή που στο σύνολο τους οι παρευρισκόμενοι εκθείαζαν τα μοναδικά χαρακτηριστικά του κρασιού, ο δημιουργικός κοσμοπολίτης Κύρος έβαλε ένα απίθανο στοίχημα.

Cos d’ Estournel En Primeur Booklet 2019

Το 2019 χαρακτηρίστηκε κατά γενική ομολογία από μια εναλλαγή ασυνήθιστων αλλά τελικά ευνοϊκών κλιματολογικών συνθηκών για την περιοχή της αριστερή όχθης του Bordeaux.

Ελληνικός Καφές

Η ιστορία του ξεκινά στα χρόνια της τουρκοκρατίας τότε ήταν, που άρχισαν οι Έλληνες να δοκιμάζουν το ρόφημα των κατακτητών.

Grappa

Η γκράπα δεν είναι τίποτα άλλο παρά το Made in Italy προϊόν της απόσταξης των στεμφύλων, αφού αυτά έχουν δώσει τον πολύτιμο χυμό τους για την παραγωγή κρασιού.

BOLLINGER CHAMPAGNE

Οίκος σαμπάνιας από το 1829 στο Ay. Είναι ένας από τους λίγους ανεξάρτητους οίκους που έχουν απομείνει.

ΑΜΠΕΛΟΕΣΣΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ: Η Τοσκάνη της Ελλάδας!

Έχει χαρακτηριστεί «Τοσκάνη της Ελλάδας», ένας χαρακτηρισμός που μπορεί να ακούγεται υπερβολικός σε πολλούς, αλλά δεν είναι καθόλου. Μια σειρά από γεωφυσικές και εδαφολογικές παραμέτρους δημιουργούν τις ιδανικές εκείνες συνθήκες οι οποίες, σε συνδυασμό με το κλίμα της περιοχής, ευνοούν την ιδανική ανάπτυξη της αμπελοκαλλιέργειας και την παραγωγή υπέροχων οίνων.

Γαστροδιπλωματία και Οινοδιπλωματία

Αν θα θέλαμε να μιλήσουμε ειδικότερα για τη διπλωματία του οίνου, θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε και τον όριο Οινοδιπλωματία, σε διεθνές πάντως επίπεδο έχει επικρατήσει ο γενικότερος όρος γαστροδιπλωματία, που συμπεριλαμβάνει και το φαγητό και το ποτό.

Βασίλης Ρεμιγιάκης

Μια καινούρια ιδέα και μια συζήτηση μέσα από τη ματιά ενός ανθρώπου, που ασχολείται με την ευρύτερη πώληση του κρασιού και την επικοινωνία του γενικότερα, για σχεδόν δύο δεκαετίες.

Άγγελος Ρούβαλης

Κρασί το προϊόν με τον αστείρευτο πλούτο συμπιεσμένο σε ένα μπουκάλι

VIEUX CHATEAU CERTAN

Το Vieux Chateau Certan είναι ένα από τα παλαιότερα κτήματα του Μπορντό στην καρδιά του Pomerol.