Ξινόμαυρο

Η μεγάλη αυτή Ελληνική ποικιλία δίνει τα στιβαρότερα ερυθρά κρασιά με τυπικά αρώματα αυτά της ντομάτας, της ελιάς της φράουλας και των λουλουδιών. Η μεγάλη οξύτητα σε συνδυασμό με τις τρομερά στυπτικές τανίνες απαιτούν παλαίωση προκειμένου τα κρασιά να χάσουν τον επιθετικό χαρακτήρα τους. Μοναδική προσωπικότητα από την ΟΠΑΠ Νάουσα αλλά και τα μόνα ροζέ ΟΠΑΠ της χώρας από το Αμύνταιο. Η Νεγκόσκα στη Γουμένισσα αλλά και το Merlot αναλαμβάνουν πολλές φορές να δαμάσουν το αγέρωχο ξινόμαυρο.

Comments are closed.