Story Telling

Γαλαζοαίματος καφές

Ο καφές Blue Mountain καλλιεργείται στα Γαλάζια Όρη της Τζαμάικας και βρίσκεται στη λίστα με τους ακριβότερους καφέδες στον κόσμο.

Cos d’ Estournel En Primeur Booklet 2019

Το 2019 χαρακτηρίστηκε κατά γενική ομολογία από μια εναλλαγή ασυνήθιστων αλλά τελικά ευνοϊκών κλιματολογικών συνθηκών για την περιοχή της αριστερή όχθης του Bordeaux.

Μυστικός Δείπνος

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Cornell οι μερίδες φαγητού που εμφανίζονται σε πίνακες του Μυστικού Δείπνου έχουν μεγαλώσει κατ’ αναλογία μέσα στην πάροδο  των αιώνων.

Zinfandel

Το μυστήριο του να είσαι χαρισματικός.

Οινικά Ανάλεκτα

Το κρασί ως αναπόσπαστο στοιχείο του ευ ζην, έχει συνδεθεί με την ζωή των ανθρώπων. Όταν αυτοί είναι διάσημοι, τότε οι απλές στιγμές γίνονται ιστορία, γίνονται παράδοση.

Slainte με ένα ποτήρι malt whisky

Αν ρωτήσεις γιατί είναι διάσημη η Σκωτία το πιθανότερο είναι να ακούσεις πολλές απαντήσεις. Οι σινεφίλ θα σου πουν για την ταινία Braveheart, οι λάτρεις των μυστηρίων για το τέρας του Λοχ Νες, ενώ οι φυσιολάτρες για την άγρια ομορφιά του τοπίου.

Δρυς, τέχνη ή εφιάλτης;

Πριν δύο περίπου χρόνια, βρισκόμενος σε μια από τις μεγαλύτερες ετήσιες γευσιγνωσίες του Λονδίνου, είχα μια συζήτηση με δύο Γάλλους οινοπαραγωγούς συζητώντας για τα κρασιά τους. Όταν η κουβέντα έφτασε στην ωρίμανση των κρασιών αυτών και ρώτησα για το ποσοστό του κρασιού, που ωρίμασε σε δρύινα βαρέλια, θυμάμαι την ακόλουθη φράση: ‘‘Oak is a nightmare!’’

Για να είναι η επιλογή πιο εύκολη

Πολλές φορές οι καταναλωτές κρασιού δυσκολεύονται στην επιλογή του, μπροστά στην πληθώρα των ετικετών, μη γνωρίζοντας συνήθως τα γευστικά χαρακτηριστικά του καθενός από αυτά. 

Γαστροδιπλωματία και Οινοδιπλωματία

Αν θα θέλαμε να μιλήσουμε ειδικότερα για τη διπλωματία του οίνου, θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε και τον όριο Οινοδιπλωματία, σε διεθνές πάντως επίπεδο έχει επικρατήσει ο γενικότερος όρος γαστροδιπλωματία, που συμπεριλαμβάνει και το φαγητό και το ποτό.

Vin Méthode Nature

Επίσημη αναγνώριση για το φυσικό κρασί με το όνομα «Vin Méthode Nature» στη Γαλλία.

Νερό η νέα γαστρονομική κουλτούρα

Μπορεί για τους κατοίκους της υπόλοιπης Ευρώπης, το εμφιαλωμένο νερό να αποτελεί μέρος της κουλτούρας τους, για τον έλληνα καταναλωτή μόλις την τελευταία δεκαπενταετία και περισσότερο ως μόδα έχει ενταχθεί στην καθημερινότητα του.

Kάντε τη μέρα πιο ερωτική

Για πολλά χρόνια, ορισμένα τρόφιμα και ποτά είναι γνωστά για τις ιδιότητες που έχουν στο να συμβάλλουν στην αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας και τη βελτίωση της σεξουαλικής απόδοσης.

Οινική Τσικνοπέμπτη

Η Τσικνοπέμπτη παραμένει μια πολύ καλή αφορμή ώστε οι κρεατόφιλοι να μπορέσουν να εκφράσουν το πάθος τους…βρίσκεται στο μέσο της κρεατινής εβδομάδας, κατά την οποία παραδοσιακά καταναλώνεται μεγάλη ποσότητα κρέατος, εν είδει προετοιμασίας για τη νηστεία της Σαρακοστής.

Cos d’ Estournel En primeur Booklet 2020

Ανακαλύψτε μέσα από τη ψηφιακή έκδοση του Booklet En Primeur όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη συγκομιδή του 2020.

Πότε κάνουμε μετάγγιση

Μετάγγιση είναι η τοποθέτηση του κρασιού για κάποιο χρόνο σε καράφα.

Ελληνικός Καφές

Η ιστορία του ξεκινά στα χρόνια της τουρκοκρατίας τότε ήταν, που άρχισαν οι Έλληνες να δοκιμάζουν το ρόφημα των κατακτητών.

Ένα φλυτζάνι τσάι παρακαλώ

Τι καλύτερη απόλαυση για μια κρύα και ιδίως χιονισμένη ημέρα από ένα φλυτζάνι τσάι συνδυασμένη αν αυτό είναι δυνατόν με την ανάλογη ραστώνη.

Cos d’ Estournel En primeur Booklet 2021

Ανακαλύψτε μέσα από τη ψηφιακή έκδοση του Booklet En Primeur όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη συγκομιδή του 2022.

Δείξε μου την ετικέτα σου να σου πω τι είσαι

Από το 1945 και κάθε χρόνο, ένας σπουδαίος καλλιτέχνης αναλαμβάνει να φιλοτεχνήσει την ετικέτα του Chateau Mouton Rothschild, το γνωστό Premiere Cru του Bordeaux στην περιοχή Pauillac.