WINE ILLUSION

Η θρυλική ιστορία ενός εξαιρετικού αμπελώνα – Vega Sicilia: Το Διαμάντι της Ribera del Duero

Όταν μιλάμε για ισπανικά κρασιά, τις περισσότερες φορές η συζήτηση κατευθύνεται αναπόφευκτα στο διάσημο Vega Sicilia. Φημισμένο για την εξαιρετική του ποιότητα, την πλούσια ιστορία και την εξαιρετική του δεξιοτεχνία, το Vega Sicilia αποτελεί την επιτομή της ισπανικής αμπελουργίας.

Η Ιστορία του Vega Sicilia.                                                                                                                                               

Η ιστορία του οινοποιείου ξεκινά το 1842, όταν οι αμπελώνες ανήκαν στον Μαρκήσιο της Βαλμπουένα, προμηθεύοντας κρασί σε αριστοκράτες και μέλη της βασιλικής οικογένειας. Το 1864, ο Don Eloy Lecanda y Chaves ίδρυσε το οινοποιείο στη Ribera del Duero και το αναμόρφωσε πλήρως.

Οραματιστής και καινοτόμος, ο Don Eloy Lecanda y Chaves εισήγαγε γαλλικές ποικιλίες όπως Merlot, Cabernet Sauvignon και Malbec, οι οποίες, σε συνδυασμό με το γηγενές Tempranillo, δημιούργησαν ένα μοναδικό στυλ. Η τολμηρή αυτή κίνηση διαμόρφωσε την ταυτότητα του Vega Sicilia, τοποθετώντας το ανάμεσα στα κορυφαία οινοποιεία του κόσμου.

Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, το οινοποιείο έχει υποστεί διάφορες αλλαγές ιδιοκτησίας, καθεμία από τις οποίες φέρνει μια μοναδική πινελιά διατηρώντας παράλληλα το βασικό ήθος της ποιότητας και της παράδοσης.

Το 1982, η οικογένεια Álvarez ανέλαβε τα ηνία, διατηρώντας την κληρονομιά του ονόματος και εδραιώνοντας το, περαιτέρω στον παγκόσμιο χάρτη των σπουδαίων κρασιών.

Ribera del Duero: Μια Ευλογημένη Περιοχή                                                                                                          

Η Ribera del Duero είναι ένας θησαυρός. Με αμπελώνες που εκτείνονται στις όχθες του ποταμού Duero και βρίσκονται σε υψόμετρο 720-1.100 μέτρων, προσφέρει μοναδικές κλιματολογικές συνθήκες. Ζεστά καλοκαίρια, δροσερές νύχτες και αργή ωρίμανση των σταφυλιών συντελούν στη δημιουργία κρασιών με ένταση, πολυπλοκότητα και εξαιρετική παλαίωση.

Η Τέχνη της Οινοποίησης

Η μαγεία του Vega Sicilia βρίσκεται στην σχολαστική διαδικασία οινοποίησης του.

Οι αμπελώνες, που εκτείνονται σε 1.000 εκτάρια, επωφελούνται από το μοναδικό μικροκλίμα της Ribera del Duero. Ο συνδυασμός υψομέτρου, σύστασης εδάφους και διακυμάνσεων θερμοκρασίας δημιουργεί ένα ιδανικό περιβάλλον για την καλλιέργεια του αμπελιού.

Η συγκομιδή στο Vega Sicilia είναι έργο αγάπης. Τα σταφύλια συλλέγονται με το χέρι στη βέλτιστη ωρίμανση, διασφαλίζοντας ότι μόνο τα καλύτερα φτάνουν στο οινοποιείο.  Μετά τη συγκομιδή, τα σταφύλια υποβάλλονται σε μια αυστηρή διαδικασία επιλογής, όπου μόνο τα καλύτερα επιλέγονται για ζύμωση.Η διαδικασία ζύμωσης είναι ένα μείγμα παράδοσης και καινοτομίας. Χρησιμοποιούνται τόσο ξύλινοι όσο και ανοξείδωτοι κάδοι, επιτρέποντας μια λεπτή εξαγωγή γεύσεων.  Μετά τη ζύμωση, το κρασί παλαιώνει σε έναν συνδυασμό γαλλικών και αμερικανικών δρύινων βαρελιών, που του προσδίδουν διακριτικό χαρακτήρα και πολυπλοκότητα. Κάθε στάδιο της διαδικασίας αποτυπώνει την αφοσίωση και την τεχνογνωσία του Vega Sicilia, διατηρώντας την κληρονομιά και την ποιότητα παράγοντες οι οποίοι το καθιστούν μοναδικό.

Εμβληματικά Κρασιά                                                                                                                                                          

Το χαρτοφυλάκιο της Vega Sicilia διαθέτει εμβληματικά κρασιά, το καθένα με τη δική του μοναδική γοητεία και φήμη.

Único                                                                                                                                                                                           

Το Único είναι το πιο διάσημο κρασί του Vega Sicilia. Ένα αριστούργημα που μπορεί να παλαιώσει για δεκαετίες, αναπτύσσοντας μοναδικά αρώματα κόκκινων φρούτων, μπαχαρικών και γήινες πινελιές..

Único Reserva Especial                                                                                                                                                    

Το Único Reserva Especial δεν είναι ένα απλό κρασί, αλλά μια οινική εμπειρία. Πρόκειται για ένα blend που παντρεύει διαφορετικές κορυφαίες σοδειές, δημιουργώντας ένα κρασί με ασύγκριτη πολυπλοκότητα, αρμονία και διάρκεια.                                                                                                                    

Κάθε γουλιά αποκαλύπτει στρώματα αρωμάτων, από αποξηραμένα φρούτα και γλυκά μπαχαρικά μέχρι νότες δέρματος και φρεσκοτριμμένου καφέ, προσφέροντας μια απόλυτα αριστοκρατική αίσθηση.

Valbuena 5º.                                                                                                                                                             

Παλαίωση για πέντε χρόνια, αυτό το κρασί προσφέρει μια πιο προσιτή αλλά εξίσου εκλεπτυσμένη εμπειρία. Το ζωηρό προφίλ φρούτων του, ισορροπημένο από λεπτές αποχρώσεις βελανιδιάς, το κάνει αγαπημένο στους λάτρεις του κρασιού.

Η Δέσμευση στη Βιωσιμότητα.                                                                                                                                 

Πέρα από την εξαιρετική ποιότητα των κρασιών της, η Vega Sicilia ξεχωρίζει για την αφοσίωσή της στη βιωσιμότητα και την καινοτομία. Το οινοποιείο εξερευνά συνεχώς νέες τεχνικές και πρακτικές που βελτιώνουν την ποιότητα, διατηρώντας παράλληλα τον σεβασμό προς το περιβάλλον. Με αυτή τη φιλοσοφία, εξασφαλίζει ότι και οι μελλοντικές γενιές θα μπορούν να απολαμβάνουν τους καρπούς της αδιάκοπης προσπάθειας και τέχνης του.

Ένας Ζωντανός Θρύλος.                                                                                                                                                     

Το Vega Sicilia είναι κάτι περισσότερο από ένα οινοποιείο. Αποτελεί σύμβολο της ισπανικής κληρονομιάς, της δεξιοτεχνίας και της αριστείας. Με ιστορία που εκτείνεται σε περισσότερα από εκατόν πενήντα χρόνια, συνεχίζει να συναρπάζει τον κόσμο με τα εξαιρετικά κρασιά του. Είτε είστε έμπειρος οινόφιλος είτε νέος εξερευνητής στον κόσμο του κρασιού, η εμπειρία μιας φιάλης Vega Sicilia είναι ένα ταξίδι μέσα από την πλούσια ταπετσαρία της ισπανικής αμπελουργίας, που υπόσχεται να αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στον ουρανίσκο και την καρδιά σας.

Τα κρασιά του οινοποιείου είναι σημεία αναφοράς, συνδυάζοντας την παράδοση με την καινοτομία και εκφράζοντας με τον πιο αγνό και αυθεντικό τρόπο το μοναδικό terroir της Ribera del Duero.

Ο συνδυασμός ιδανικών γεωγραφικών και κλιματικών παραγόντων, μιας πλούσιας ιστορίας και ενός ακλόνητου πάθους για την τέχνη της οινοποίησης έχει επιτρέψει στη Vega Sicilia να εδραιωθεί ως η κορωνίδα της ισπανικής οινοποιίας.

Σήμερα, το οινοποιείο συνεχίζει να γράφει ιστορία, δημιουργώντας κρασιά εξαιρετικής ποιότητας που συναρπάζουν τους ουρανίσκους των οινόφιλων σε όλο τον κόσμο.   Είναι ένας ζωντανός θρύλος που ενσαρκώνει το πάθος, την παράδοση και την αριστεία.  Το όνομά του έχει γίνει αναπόσπαστο σημείο αναφοράς για τους λάτρεις των σπουδαίων κρασιών, καθιστώντας τη Ribera del Duero έναν προορισμό-σύμβολο στον παγκόσμιο χάρτη της οινοποιίας.

Τα Άλλα Οινοποιεία της Οικογένειας Álvarez                                                                                                                         

Η οικογένεια Álvarez δεν περιορίστηκε μόνο στο Vega Sicilia. Έχει δημιουργήσει ή αποκτήσει οινοποιεία σε διαφορετικές περιοχές της Ισπανίας και της Ευρώπης, διευρύνοντας το αποτύπωμά της στον παγκόσμιο οινικό χάρτη:

  • Alión: Ένα μοντέρνο κρασί από την Ribera del Duero, 100% Tempranillo, με έντονο φρούτο και άριστη δομή.
  • Pintia: Από την περιοχή Toro, γνωστό για τη δύναμη και την πολυπλοκότητα του.
  • Macán: Μια εξαιρετική Rioja με κομψότητα και φινέτσα.
  • Oremus: Το ουγγρικό οινοποιείο της οικογένειας, παράγει το περίφημο Tokaji, ένα από τα κορυφαία γλυκά κρασιά στον κόσμο.

Start typing and press Enter to search