Η Champagne Taittinger είναι ένας ανεξάρτητος και οικογενειακός οίκος σαμπάνιας από το 1734. Έχοντας μάλιστα στην κατοχή της, το δεύτερο μεγαλύτερο ιδιόκτητο αμπελώνα στην Καμπανία (288ha).

Οι φιάλες της σαμπάνιας ξεκουράζονται σε υπόσκαφα ασβεστολιθικά κελάρια του 4ου αιώνα (UNESCO Heritage).

Η ιστορία της οικογένειας ταυτίζεται όχι μόνο με την ιστορία της Reims καθώς ο Jean Taittinger υπήρξε δήμαρχος της πόλης για 18 ολόκληρα χρόνια αλλά και της ίδιας της Γαλλίας, αφού ο Pierre Taittinger ως αναγνώριση των υπηρεσιών του κατά τη διάρκεια του πρώτου παγκοσμίου πολέμου τιμήθηκε με το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής, τη υψηλότερη διάκριση του γαλλικού στρατού.

Η νέα γενιά της οικογένειας η Vitalie και ο Clovis Taittinger εκπροσωπούν τον οίκο τους, με βαθύαίσθημα ευθύνης προς το περιβάλλονκαι με αφοσίωση στην ιστορία και στη ποιότητα, με την ποικιλία Chardonnay να χαρακτηρίζει το λεπτό και ιδιαίτερο στιλ του οίκου και δίδοντας στην Champagne Taittinger μια θέση ανάμεσα στις κορυφαίες σαμπάνιες. Για τους λάτρεις των λογοτεχνικών κειμένων που συνδέονται με ήρωες του κινηματογράφου, δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι στα πρωτότυπα μυθιστορήματα του Ian Fleming, ο James Bond έπινε Taittinger. Στο πρώτο βιβλίο της σειράς “Casino Royale” ο Bond περιγράφει την Taittinger ως “ίσως την καλύτερη σαμπάνια στον κόσμο”.

Σημαντικές στιγμές

1734 – Ο Jacques Fourneaux ιδρύει την εταιρία.

1932 -Ο Pierre Taittinger αγοράζει το Chateau de la Marquetterie.

1945 – O Francois Taittinger εδραιώνει το στυλ του Chardonnay.

Σήμερα – H Vitalie & o Clovis Taittinger συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση ετοιμάζοντας το 2023 να παρουσιάσουν το νέο προϊόν της εταιρείας από τους αμπελώνες του Κεντ, στο Ηνωμένο Βασίλειο.