Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Genius in Gastronomy

Μια πρωτοποριακή θεματική ενότητα για τους επαγγελματίες του κρασιού, με τη σφραγίδα της  Genius in Gastronomy, έρχεται τη Δευτέρα 27, Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 στις εγκαταστάσεις της σχολής.

Η Genius in Gastronomy ιδρύθηκε το 2010 από τον sommelier Γιώργο Λούκα και έχει εξελιχθεί σε πρωτοπόρο της εξειδικευμένης εκπαίδευσης στο κρασί, στη μπύρα και στα αποστάγματα.

Παρέχει μια σειρά εξειδικευμένων κύκλων σπουδών σε ιδιώτες και επαγγελματίες, που αποτελούνται από ολοκληρωμένες θεματικές ενότητες. Τα προγράμματα της Genius in Gastronomy, τα οποία είναι πιστοποιημένα από τον N.O.C.N (National Open College Network – Φορέα Πιστοποίησης για τη διεξαγωγή εξετάσεων στην Ελλάδα), πραγματοποιούνται από έμπειρους sommeliers, ειδικούς του κρασιού και δημοσιογράφους, με επικεφαλής τον Γιώργο Λούκα.

Στόχος της Genius in Gastronomy είναι οι συμμετέχοντες να μπορούν να οικοδομήσουν τις γνώσεις τους και να διευρύνουν την εμπειρία τους, ώστε να εξασφαλίσουν μια επιτυχημένη σταδιοδρομία.

Στο παραπάνω πλαίσιο, η Genius in Gastronomy προσφέρει ένα νέο, πρωτοποριακό πρόγραμμα σπουδών 18 ωρών το «Genius Wine Step Course», το οποίο αποτελεί το πρώτο βήμα για κάποιον που θέλει να γίνει sommelier. Η συγκεκριμένη θεματική ενότητα εξειδικευμένης κατάρτισης όχι μόνο θα ικανοποιήσει την επιθυμία για μάθηση, αλλά θα αποτελέσει την αρχή της επιτυχίας για έναν επαγγελματία του χώρου της εστίασης, προσφέροντας -μετά την ολοκλήρωση των σπουδών και κατόπιν εξετάσεων πιστοποίησης  από τον αγγλικό φορέα πιστοποίησης N.O.C.N- τον τίτλο «Junior Sommelier» ή «Wine Connoisseur».

Οι συμμετέχοντες, μέσα από το «Genius Wine Step Course» θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ένα καλό επίπεδο οινικής εξοικείωσης, μαθαίνοντας τις βασικές γνώσεις σχετικά με την αμπελουργία, την οινολογία και τις κυριότερες ποικιλίες και στυλ κρασιών. Θα μυηθούν, επίσης, στις αρχές της γευσιγνωσίας, στην οινογεωγραφία, στη διεθνή ορολογία, στο service κρασιού και στο food & wine pairing.

Info

«Genius Wine Step Course»

Δευτέρα 27, Τρίτη 28 & Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Ωράριο σεμιναρίων: Έναρξη: 11.00 – Λήξη: 17.00

Διάρκεια σεμιναρίου: 18 ώρες