3 και 4 Απριλίου 2022, 11.00-19.00 – Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Μετά από δύο χρόνια μη δυνατότητας εκθέσεων με φυσική παρουσία, ο Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών Ελλάδος υποδέχεται ξανά επαγγελματίες από κάθε κλάδο, λάτρεις του κρασιού και κάθε ενδιαφερόμενο να δοκιμάσουν νέα οινικά προϊόντα και να διαπιστώσουν από κοντά το πάθος και το μεράκι των μικρών παραγωγών από όλη την ελληνική περιφέρεια. Έτσι, λοιπόν, οι εκθέτες-μέλη της οικογένειας του ΣΜΟΕ είναι πρόθυμοι να δείξουν και να

μιλήσουν για τα κρασιά που παράγουν δίνοντας έμφαση στην πρώτη ύλη, πιστεύοντας χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα και θέλοντας με πάθος να καταδείξουν ότι η ταυτότητα ενός κρασιού είναι άρρηκτα δεμένη με την περιοχή, τη γη και την προσωπικότητα των ανθρώπων που ζουν κοντά της.

Η αγορά και οι οινόφιλοι αγκάλιασαν τις δύο προηγούμενες διοργανώσεις μας με αγάπη και μας έκαναν να νιώσουμε ότι η προσπάθεια και ο κόπος ανταμείβονται με υλικούς και άυλους τρόπους. Για τις εκθέσεις μας επιλέξαμε το μότο «ξεχωριστά κρασιά από ξεχωριστούς ανθρώπους», εννοώντας με τον προσδιορισμό «ξεχωριστός» τον τρόπο με τον οποίο καλλιεργούμε, εκτός από τα αμπέλια μας, και μια ιδιαίτερη οικογενειακή οινική κουλτούρα την οποία θέλουμε να επικοινωνήσουμε στους επισκέπτες μας.

Η Έκθεση πλαισιώνεται και από δύο παράλληλες εκδηλώσεις ως εξής:

Το κλασικό masterclass γευσιγνωσίας που θα διεξαχθεί την Κυριακή 3 Απριλίου, 16.00-18.00με τίτλο «Σπάνιες και λιγότερο σπάνιες ελληνικές ποικιλίες, δικαίως ή αδίκως;» και εισηγητή τον Παύλο Γκέγκα, ο οποίος θα περιγράψει τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και τα αμπελουργικά γνωρίσματα επιλεγμένων οίνων, ενώ στη συνέχεια θα προσπαθήσει να διερευνήσει τη θέση που πιθανώς κερδίζουν στο σύγχρονο οινικό γίγνεσθαι.

(Το εισιτήριο κοστίζει 20 ευρώ με απαραίτητη προϋπόθεση την προεγγραφή στην Έκθεση).

Και μια καινοτόμα πρόταση για φέτος με ένα πάνελ συζήτησης που θα διεξαχθεί την Δευτέρα4 Απριλίου, 13.00-15.00 με τίτλο Εστίαση: η επόμενη ημέρα και πού να «εστιάσουμε» και στο οποίο συμμετέχουν οι:

• Λευτέρης Λαζάρου, Σεφ, Ιδιοκτήτης ΒΑΡΟΥΛΚΟ

• ΝίκοςΛουκάκης: Founder / Co-owner NOAH Athens & Pure Tinos – Principal Modern Sommelier WSPC – Board

Member ΠανελλήνιαΈνωσηΟινοχόων

• Άγγελος Ρέντουλας, Αρχισυντάκτης Γαστρονομικών Εκδόσεων της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ

Και συντονίζει ο δημοσιογράφος Νίκος Ιωαννίδης.

Η συζήτηση θα δώσει το πλαίσιο «ύπαρξης» και λειτουργίας του εστιατορίου στην εποχή μετά την πανδημία που μπορεί να έχει μια επιτυχημένη πορεία με συνοδοιπόρο το «ελληνικό κρασί», εκμεταλλευόμενο τις ευκαιρίες της εντοπιότητας, της εποχικότητας και της καλύτερης ενημέρωσης των καταναλωτών και αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις των κρίσιμων αλλαγών λόγω υγειονομικών μέτρων, αύξησης κόστους, αλλαγής προφίλ προσωπικού, ελλείψεων σε πρώτες ύλες και αποθέματα, δυσκολιών στην εφοδιαστική αλυσίδα.

(Απευθύνεται μόνον σε επαγγελματίες του κλάδου χωρίς κόστος εισιτηρίου αλλά απαραίτητη προϋπόθεση την προεγγραφή στην Έκθεση).

Είσοδος μόνον με προεγγραφή και πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ενώ στον χώρο διοργάνωσης τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Για περισσότερες πληροφορίες: Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών Ελλάδος | Η ΕΚΘΕΣΗ 2022 (smoe.com.gr)

Για εγγραφές:Μικροί Οινοποιοί 2022 (eventora.com)

• Την Έκθεση υποστηρίζουν χορηγικά οι εξής εταιρείες:

Μεγάλοι Χορηγοί:BAYERκαιEUROBANK

Χρυσός Χορηγός: ΑΦΟΙ ΚΟΚΚΑΛΙΔΗ – CORK HELLAS

Ασημένιοι Χορηγοί: ALPAGLASSASS, Ευτυχιάδης Αξεσουάρ Κρασιού, EVERYPAY, ΖΑΒΑΛΟΣ –Cartontec ΑΕ, ΗΛΙΑΣ ΒΑΛΑΒΑΝΗΣ Α.Ε. – ΥΑΛΟΥΡΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, Κοροπούλης Συσκευασίες Α.Ε., MELLONTechnologies, Φυτώρια Αμπέλου ΜΠΑΚΑΣΙΕΤΑΣ, Φυτώρια ΝΤΟΥΓΚΟΣ, ΤΡΥΞ ΑΕ, TCGroup

• Στην Έκθεση συμμετέχουν τα εξής οινοποιεία:

1. Οινοποιία Αϊβαλής

2. Ακριώτου Οινοποιείο

3. Ασλάνης Οινοποιείο

4. Οίνοι Αδάμ

5. Κτήμα Βουρβουκέλη

6. Οινοποιείο Βρυνιώτης

7. Γαβαλάς Οινοποιία

8. Οινοποιείο Μοσχόπολις

9. Αμπελώνες Γκανή

10. Οινοποιείο Γκίκας

11. Κτήμα Γράμψα

12. Οινοποιείο Δαλαμάρας

13. Agrovision

14. Πάτοινος

15. TerraOlympus

16. Σφένδαμος

17. ΟΙΝΩΨ Wines

18. Θηβαϊκή Γη

19. Κατσαρού Κτήμα

20. Αρλεκοίνων Χώρα

21. Μανουσάκης Οινοποιία

22. Κτήμα Μανωλεσάκη

23. Μπελίδη Αμπελώνες

24. Μποσινάκης Οινοποιία

25. Μυλωνάς Μικροοινοποιία

26. Οινοποιείο Σκίουρος

27. Ανατολικός Αμπελώνας

28. Οινοποιία Ντούγκος

29. Οινοποιείο Παπαθανασίου

30. Κτήμα Παπαργυρίου

31. Οινοποιείο Πετρακόπουλος

32. Οινοποιία Πουλτσίδη

33. Κτήμα Πυργάκη

34. Κτήμα Ρωμαλίδη

35. Οινοποιείο Σαρρής

36. Οίνοι Σγουρίδη

37. Οινοποιία Αλατά

38. Κίκονες

39. Οινόλπη

40. Οινοποιία Τσικρικώνη

41. Αμπελόεις

42. Κτήμα Καρανίκα

43. Κτήμα ΠΕΤΡΗΕΣΣΑ

44. Διγενάκης Οινοποιείο