Σηματοδοτώντας ένα νέο ξεκίνημα,
η οινοποιία Μπουτάρη λανσάρει το «ΛΕΥΚΟ ΓΡΑΜΜΑ»

Επιλέγοντας ένα «δυνατό» brand name, που θα εμπνεύσει το κοινό και θα θυμίσει την αξία της «νέας αρχής», της «νέας σελίδας» στη ζωή μας, της «νέας ευκαιρίας» που μας δίνεται κάθε στιγμή, η οινοποιία Μπουτάρη λανσάρει το νέο λευκό κρασί «ΛΕΥΚΟ ΓΡΑΜΜΑ».  

Για την οινοποιία Μπουτάρη, η ανάγκη για ένα νέο ξεκίνημα προέκυψε τις δύσκολες ημέρες της πανδημίας. Να αφήσουμε πίσω μας όσα μας βαραίνουν και να ξεκινήσουμε μια νέα ιστορία με ένα «ΛΕΥΚΟ ΓΡΑΜΜΑ».

Το «ΛΕΥΚΟ ΓΡΑΜΜΑ» λοιπόν έρχεται να προκαλέσει τις αισθήσεις μας με τα έντονα αρωματικά και γευστικά του χαρακτηριστικά, ενώ με το μήνυμά του θέλει να διεγείρει και το φαντασιακό, ανοίγοντας μια κενή σελίδα για τον καθένα, πολλαπλασιάζοντας έτσι την απόλαυση που φιλοδοξεί να προσφέρει.

Προέρχεται από ένα δυνατό αρωματικό blend από τις ποικιλίες Ασύρτικο, Sauvignon Blanc και Μαλαγουζιά από την περιοχή του Αμυνταίου. Πρόκειται για ένα κρασί με λαμπερό χρώμα, φρέσκο αρωματικό χαρακτήρα που θυμίζει εσπεριδοειδή, με έντονες νότες ροδάκινου και γκρέιπφρουτ στο τελείωμα. Στη γεύση κυριαρχεί η φρεσκάδα με τη δροσιστική οξύτητα και τη φυσική ορυκτότητα, ενώ ξεχωρίζει για τη μακρά του επίγευση. Ένα κρασί που μπορεί να συνοδεύσει κάθε περίσταση, να καταναλωθεί ως απεριτίφ   ή συνοδεία φαγητού.

H χαρακτηριστική του ετικέτα με το ανάγλυφο χαρτί, το κάνει να ξεχωρίζει με μια απλότητα, αναγράφοντας παράλληλα την ιδέα ενός νέου ξεκινήματος: «Κάθε στιγμή θα μπορούσε να είναι μια καινούρια αρχή, να αφήσει κανείς πίσω του ό,τι τον βαραίνει, ό,τι δεν χρειάζεται, να καθαρίσει τη σκέψη του όπως ακριβώς τη θέλει, σαν ένα ΛΕΥΚΟ ΓΡΑΜΜΑ».

Το «ΛΕΥΚΟ ΓΡΑΜΜΑ»  θα μπορούν να το βρουν οι καταναλωτές σε επιλεγμένα εστιατόρια, café – bar και κάβες.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ποικιλία: Ασύρτικο, Sauvignon Blanc, Μαλαγουζιά

Τύπος: Οίνος λευκός ξηρός

Εσοδεία: 2020

Ένδειξη: ΠΓΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Χώρα: Ελλάδα

Χαρακτηριστικά αμπελώνων:

Τύποι εδαφών: Ελαφριάς προς μέσης μηχανικής σύστασης, άριστης αποστράγγισης, προσχωσιγενή (παλαιότερες λιμναίες αποθέσεις) με πλεονέκτημα τα αμμώδη εδάφη

Σύστημα διαμόρφωσης: Γραμμικό αμφίπλευρο Royat

Ηλικία πρέμνων:15 έτη

Μέση απόδοση: 10.000 kg/ha


Σχόλια Γευσιγνωσίας:

Όψη: Λαμπερό, κρυστάλλινο, απαλό πρασινοκίτρινο χρώμα

Άρωμα: Φρέσκος αρωματικός χαρακτήρας που θυμίζει λεμόνι και εσπεριδοειδή με έντονες νότες ροδάκινου και γκρέιπφρουτ στο τελείωμα.

Γεύση: Φρεσκάδα με δροσιστική οξύτητα και φυσική ορυκτότητα, άψογα ισορροπημένο, γεμάτο κρασί με μακρά επίγευση που πλαισιώνεται από ένα ευχάριστο πιπεράτο χαρακτήρα.

Αρμονία Γεύσεων: Ιδανικό με ψάρια και θαλασσινά, ψητά λαχανικά, πράσινες σαλάτες με έντονα μυρωδικά και προσούτο, ποικιλία τυριών, φρέσκα φρούτα εποχής

Θερμοκρασία Σερβιρίσματος: 8-10 °C

Αναλυτικά στοιχεία

Αλκοόλ:  12.6 %vol

Πτητική Οξύτητα:  0.32 g/L οξικού οξέος

Ολική οξύτητα:   5.7 g/L τρυγικού οξέος

PH: 3.19

Αν. Σάκχαρα:  1.5 g/L

Ολικό SO2:   102 ppm