Athens Tiare hotel:Ένα μεσημέρι στο ξενοδοχείο «στέμμα» που κοσμεί την πλατεία Ομονοίας.
Όταν ένα ξενοδοχείου αυξάνει την επισκεψιμότητά του μέσα σε ενάμιση χρόνο κατά 100%. Όταν το εστιατόριο του ξενοδοχείου αυξάνει τα έσοδά του κατά 150 με 200% και όταν η κατάταξή του στις διαδικτυακές πλατφόρμες ανεβαίνει 100 θέσεις, κάποιος ή κάποιοι κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους.

Ο λόγος για το Athens Tiare Hotel στην καρδιά της Αθήνας, στην πλατεία της Ομονοίας. Ένα από τα ιστορικότερα ξενοδοχεία της Πλατείας. Μας προξένησαν λοιπόν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα στοιχεία και είπαμε να το ψάξουμε λίγο παραπάνω. Έτσι φτάσαμε στον Βασίλη Κοροβίλα, Food & Beverage Manager του Athens Tiare Hotel.
Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που κάνουν το Athens Tiare Hotel να είναι μέσα στις επιλογές των επισκεπτών;
Βασίλης Κοροβίλας: Υπάρχουν τόσα πολλά ξενοδοχεία στο κέντρο που είναι δύσκολο να κάνεις την διαφορά. Όμως μέσα σε έναν τόσο μεγάλο ανταγωνισμό το δυνατό μας σημείο είναι το ανθρωποκεντρικό ύφος των εργαζομένων. Προσπαθούμε οι υπηρεσίες και το service να είναι προσωποποιημένο. Το δεύτερο συγκριτικό μας πλεονέκτημα είναι το σημείο που βρίσκεται το ξενοδοχείο μας. Μένοντας κάποιος στο ξενοδοχείο μας έχει πρόσβαση σε όλα τα τουριστικά σημεία. Η είσοδος του metro είναι μόλις μερικά μέτρα από την είσοδο του ξενοδοχείου αλλά και οι υπόλοιπες συγκοινωνίες είναι ιδιαίτερα προσιτές. Αυτό μάλιστα είναι ένα πλεονέκτημα όχι μόνο για τους τουρίστες αλλά και για κάποιον που θα επισκεφτεί την Αθήνα για επαγγελματικούς κυρίως λόγους .
Το ξενοδοχείο είναι 4 αστέρων και διαθέτει 120 δωμάτια. Τα περισσότερα με θέα στην πλατεία Ομονοίας και το ιστορικό σιντριβάνι της και το λόφο του Λυκαβηττού, ενώ η πλειοψηφία τους διαθέτει μεγάλες μπαλκονόπορτες που χαρίζουν απέραντη θέα της πόλης. Το ξενοδοχείο είναι πρόσφατα ανακαινισμένο με σκοπό να καλύπτει τις ανάγκες του σύγχρονου ταξιδιώτη ενώ σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθούν τα έργα επέκτασής του με συνεδριακή αίθουσα και χώρο ευεξίας.


Έρχεται κόσμος μόνο για να επισκεφτεί το εστιατόριο σας;
Βασίλης Κοροβίλας: Ναι αυτό είναι ίσως μία από τις πιο σημαντικές μας επιτυχίες Ότι πολλοί από τους πελάτες των γύρω ξενοδοχείων θα αποφασίσουν αν έρθουν σε εμάς για το Artensis Restaurant. Αυτό καταλαβαίνετε ότι είναι πολύ ικανοποιητικό όταν συμβαίνει. Μας ανακαλύπτουν από τις πολύ καλές κριτικές στο Trip Advisor και στο Google.


Είναι γεγονός ότι το εστιατόριο του ξενοδοχείου έχει «εκτοξευθεί» τον τελευταίο χρόνο και έχετε πια μια πάρα πολύ καλή κατάταξη στις κριτικές στο διαδίκτυο.
Βασίλης Κοροβίλας: Επειδή δουλεύουμε πάρα πολύ με τουρίστες, το μενού μας είναι ένα κράμα γεύσεων. Προσπαθούμε να έχουμε Ελληνικό χαρακτήρα με πινελιές που να καλύπτουν τις ευρωπαϊκές ανάγκες και τάσεις. Νομίζω ότι αυτό, αν και είναι λίγο δύσκολο να το πετύχεις, είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Το παλεύουμε καθημερινά. Αυτό που συμβαίνει πολλές φορές είναι αυτό που είδατε να συμβαίνει λίγο νωρίτερα, με τον κύριο που ήρθε για να μας ευχαριστήσει για την εξυπηρέτηση ενώ δεν έμενε εδώ. Ερχόταν σε καθημερινή βάση για να γευτεί και να απολαύσει τόσο τις γεύσεις όσο και το service του εστιατορίου μας .


Ποιο πιάτο πιστεύεις ότι κάποιος δεν πρέπει να παραλείψει να δοκιμάσει από το μενού.
Βασίλης Κοροβίλας: Είναι αρκετά και υπάρχει ανανέωση πολύ συχνά στο μενού. Το λαβράκι είναι ένα από τα πιάτα μας που επιλέγουν πολλοί από τους επισκέπτες μας και έχουμε αποσπάσει πολύ καλές κριτικές. Ωστόσο δεν είναι το μόνο. Αυτό που θέλω να συμπληρώσω είναι ότι η επιτυχία του εστιατορίου οφείλεται κυρίως στον Chef μας. Είναι ο Γιάννης Μασούρας που είναι ένα εξαιρετικό παιδί, φοβερός επαγγελματίας, δημιουργικός, εργατικός, καλός με την ομάδα του. Για εμένα, που έχω συνεργαστεί με πάρα πολλούς σεφ, είναι γενικά δύσκολοι άνθρωποι. Ο Γιάννης όμως μπορεί να τα διαχειριστεί τα πάντα και έχει καταφέρει να αναβαθμίσει το επίπεδο του εστιατορίου σε μεγάλο βαθμό. Γενικότερα προσπαθούμε και εγώ αλλά και ο Γιάννης να έχουμε μια ομάδα που να χαίρεται να δουλεύει μαζί μας. Γιατί όταν τα μέλη της ομάδας είναι ευχαριστημένοι σίγουρα όλα είναι καλύτερα. Τα πιάτα, η εξυπηρέτηση και φυσικά η αίσθηση ικανοποίησης του επισκέπτη.


Στο Artensis Restaurant μπορεί κανείς να απολαύσει τη μοναδική θέα της Αθήνας από το μεσημέρι έως και αργά το βράδυ, πίνοντας cocktails εμπνευσμένα από όλη την Ελλάδα αλλά και με ένα aperitivo συνοδευόμενο από Ελληνικά ”finger bites” και φυσικά να απολαύσει ένα ελαφρύ μεσημεριανό ή ένα πιο πλούσιο δείπνο. Εγώ δεν δίστασα να δοκιμάσω ένα λαβράκι στην σχάρα με ψητά λαχανικά και μια εξαιρετική sauce από μελάνι σουπιάς.


Άφησα τον Βασίλη και τον Γιάννη να διαλέξουν το πιάτο μου χωρίς να τους ενημερώσω για τις γευστικές μου προτιμήσεις. Μάλιστα αυτή μου η επιλογή αποζημιώθηκε στο έπακρο γιατί αν επέλεγα κάτι εγώ, το ψάρι δεν θα ήταν μέσα στις επιλογές μου και έτσι θα έχανα αυτόν τον εκπληκτικό συνδυασμό γεύσεων.
Σας το συστήνω ανεπιφύλαχτα.
Athens Tiare Hotel, μέλος του ομίλου Mage Hotels & Resorts.