Το Λουτράκι αποκάλυψε τη γαστρονομική του ιστορία και μας την παρουσίασε μέσα από μία πρωτότυπη διαδραστική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο  9 Οκτωβρίου.  Σκοπός της εκδήλωσης αυτής ήταν να μας προετοιμάσει για τo Διήμερο Γαστρονομικό Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2022.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται υπό την αιγίδα και την αμέριστη συμπαράσταση 
του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και με την ενεργό 
συμμετοχή των επιχειρήσεων εστίασης-μελών του Συλλόγου Επισιτιστών «Ο 
ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ», και όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, Γιώργος Γκιώνης, το Φεστιβάλ θα δώσει υπεραξία στο Λουτράκι, ως τουριστικό προορισμό.

Στόχος του είναι να ενισχυθεί η τουριστική εμπειρία του επισκέπτη με μία ολοκληρωμένη εμπειρία γαστρονομικών απολαύσεων, έχοντας τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε περισσότερες από 110 επιχειρήσεις εστίασης, που λειτουργούν στο Λουτράκι σε ετήσια βάση και προσφέρουν τεράστια ποικιλία επιλογών από σουβλάκι έως σούσι, όπως μας δήλωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επισιτιστών «Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ», κος Γιάννης Κόντης. Το όραμα του είναι να καταφέρει να αναδείξει όχι μόνο τα τοπικά προϊόντα και τη γαστρονομία αλλα και την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών των τοπικών επαγγελματιών και να καθιερωθεί το Φεστιβάλ σε ετήσιο γεγονός. 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν τουριστικοί και συντάκτες γεύσης, καθώς και τουριστικοί πράκτορες που γεύτηκαν τοπικό λάδι και κρασί, και δοκίμασαν το παραδοσιακό τοπικό γλυκό του Λουτρακίου, παίρνοντας έτσι μία γεύση για το τι θα ακολουθήσει τον Ιούνιο του 2022.  Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι επιχειρήσεις: Κανάκης – Κολωνάκι –  Λιμανάκι –  PALADAR –  Παπαδάκης – PEPE ROSSO – 
Πιπέρι –  Ριγάνι – Φραγκιάς – UMAMI – WOODYS – YPANEMA, που πρόσφεραν τη συγκεκριμένη μέρα ένα τοπικό έδεσμα ή μία τοπική συνταγή με ειδική τιμή στο κοινό. 

Όπως δήλωσε η κα Μαρία Αθανασοπούλου, Ιδρύτρια της RESPOND ON DEMAND και Πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Γαστρονομικού Τουρισμού (WFTA), που ανέλαβε τη διοργάνωση της εκδήλωσης, «Το φαγητό είναι αναμφισβήτητα αναπόσπαστο κομμάτι της τουριστικής εμπειρίας, είναι αυτό που συνδέει έναν προορισμό με μία μνήμη. Και αυτό είναι το κλειδί για να επισκεφθεί ο ταξιδιώτης τον ίδιο προορισμό». 

Ανυπομονούμε για τις γευστικές εκπλήξεις που μας επιφυλάσσει το Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Λουτρακίου τον Ιούνιο του 2021!