Τι καλύτερη απόλαυση για μια κρύα και ιδίως χιονισμένη ημέρα από ένα φλυτζάνι τσάι συνδυασμένη αν αυτό είναι δυνατόν με την ανάλογη ραστώνη. Το τσάι προέρχεται από το φυτό Camellia Sinencis και είναι το δεύτερο ρόφημα σε κατανάλωση μετά το νερό. Τα διαφορετικά είδη τσαγιού που φιγουράρουν στα ράφια των διαφόρων καταστημάτων διαφοροποιούνται όχι από το φυτό, αλλά από την επεξεργασία του. Άσπρο, πράσινο, Oolong και μαύρο τσάι το καθένα προσφέρει διαφορετικές συγκινήσεις.

Τι όμως πρέπει να κάνουμε ώστε να φτιάξουμε ένα “τέλειο” φλυτζάνι τσάι.

Κάθε φλυτζάνι χρειάζεται περίπου 2,5 gr τσάι.

Στους 90 οC (όχι στους 100 οC) το νερό δεν πρέπει να είναι βραστό, βυθίζουμε τα φύλλα του τσαγιού. Αν πρόκειται για Oolong 5 λεπτά , αν είναι μαύρο 3-4 λεπτά. Για το λευκό και το πράσινο τσάι η θερμοκρασία πρέπει να είναι χαμηλότερη γύρω στους 80 οC και τα λεπτά της “βύθισης” 12 λεπτά και 3 λεπτά αντίστοιχα.

Οι αρωματικοί και γευστικοί θησαυροί που κρύβονται σε ένα φλυτζάνι τσάι είναι πραγματικά πολλοί, δεν είναι κρίμα να μην τους απολαύσουμε.