Με τη συμμετοχή 200 παραγωγών και αντιπροσώπων οίνων και αποσταγμάτων και με την παρουσίαση περισσότερων από 2.000 ετικετών, η OENOTELIA συγκαταλέγεται στα κορυφαία οινικά γεγονότα.

Η OENOTELIA εμπνέει και προωθεί το κρασί σε χιλιάδες αγοραστές από τους χώρους: εστίασης, τουρισμού, χονδρεμπορίου, λιανικής, on line καταστήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Γνωστά οινοποιεία και αποσταγματοποιεία της χώρας μας, αλλά και νεότερα, έως και πρωτοεμφανιζόμενα, θα είναι εδώ για να παρουσιάσουν τα εκλεκτά κρασιά τους και αποστάγματα, να πραγματοποιήσουν στοχευμένα επαγγελματικά ραντεβού, και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για δικτύωση και σύναψη συμφωνιών εντός και εκτός συνόρων.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν γηγενείς ποικιλίες, κρασιά βιολογικής καλλιέργειας, νέες ετικέτες, διεθνείς ποικιλίες, καθώς επίσης, και ιδιαίτερα και σπάνια κρασιά, κρασιά από αφανείς ποικιλίες αμπέλου και παραδοσιακά αποστάγματα από όλη την Ελλάδα.

700 Wine Importers και opinion makers στο ετήσιο οινικό ραντεβού τους

Το ενδιαφέρον των διεθνών αγορών για το ελληνικό κρασί και τα αποστάγματα της χώρας μας είναι πλέον δεδομένο. Πάνω από 700 Wine Importers από τις πέντε ηπείρους θα επισκεφτούν ξανά την έκθεση, ανάμεσα τους και 170 Hosted Buyers, θα γνωρίσουν από κοντά τους Έλληνες παραγωγούς και θα μοιραστούν μαζί τους την ιστορία και τη φιλοσοφία του Ελληνικού αμπελώνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγοραστές, που θα συμπεριληφθούν στο Hosted Buyer πρόγραμμα, θα προέλθουν κυρίως από χώρες όπως οι ΗΠΑ, Γερμανία, Βραζιλία , Κίνα, Καναδά κ.ά., που είναι σημαντικές για τις εξαγωγές των ελληνικών κρασιών και αποσταγμάτων.

Ο ελληνικός οινικός πλούτος στην Πλατεία Γευσιγνωσίας

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν επίσης την δυνατότητα να γνωρίσουν σε βάθος τον ελληνικό αμπελώνα, τις γηγενείς ποικιλίες και τη σύγχρονη ταυτότητα των επώνυμων κρασιών από την Ελλάδα μέσα από τις γευστικές δοκιμές που θα πραγματοποιηθούν στην ειδικά διαμορφωμένη Πλατεία Γευσιγνωσίας. Πάνω από 400 ετικέτες – καθιερωμένα εμπορικά σήματα αλλά και νέες κυκλοφορίες- θα δημιουργήσουν ένα hot spot έμπευσης και ενημέρωσης στο Hall 1 και η ο χώρος της γευσιγνωσίας θα αποτελέσει την καρδιά της OENOTELIA για ακόμα μια φορά.